Is gaming-blockchains nu al klaar voor adoptie?

Binnen de cryptocurrency-wereld waren er niet zo lang geleden alleen de bitcoin-blockchain en een paar altcoins. Onlangs is echter de DeFi-cryptocurrency de ruimte binnengekomen, samen met andere blockchains die worden gebruikt voor gaming. De communitymanager van Blowfish Studios beweert dat de industrie niet per se voorbereid is op grootschalige adoptie.

Gaming krijgt te weinig aandacht in vergelijking met crypto

Op de Tokyo Game Show van dit jaar verklaarde Luke Sillay van Blowfish Studios – een Australische ontwikkelaar – dat veel ontwikkelaars te veel nadruk hebben gelegd op de “tokenomics” van hun in-game tokens. In plaats daarvan hadden ze zich meer op het spel zelf moeten concentreren, zei hij.
Sommige blockchain-spellen zijn leuk om te spelen, maar andere niet. Ze geven spelers nog steeds de kans om tokens te verdienen, hoewel spelen vaak een goed rendement geeft op de geïnvesteerde tijd. Deze spellen zijn echter niet zo leuk als andere.

De CEO van dit bedrijf is van mening dat veel games aan populariteit inboeten omdat hun ontwikkelaars vergeten wat een game aantrekkelijk maakt. Hierdoor worden deze spellen zelden gespeeld. De CEO beweert dat als een game “aantrekkelijk is om naar te kijken en leuk om te spelen, mensen het willen spelen”.

Alien Worlds, Splinterlands en Gameta zijn populairste crypto games van 2022

DappRadar meldt dat de meest populaire games op dit moment Alien Worlds, Splinterlands en Gameta zijn. Alle drie hebben ongeveer 170.000 gebruikers; Gameta groeit echter het snelst op dit moment. Bovendien heeft elk van deze games elke maand miljoenen in-game transacties. In het geval van Splinterlands is dat gelijk aan ongeveer $ 74.000 aan inkomsten.

Fortnite bereikt het niveau van blockchain-innovatie van Match
Sillay beweert dat de blockchain-game-industrie nog een lange weg te gaan heeft voordat het levensvatbaar is. Hij zegt dat blockchain-games echt leuk moeten zijn om fans aan te trekken die vergelijkbaar zijn met die van Fortnite of League of Legends. Verder is Sillay van mening dat die-hard fans eerder in-game producten kopen, zoals attributen voor hun avatars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven