Ordinals de NFT’s op het Bitcoinnetwerk

Zeg je NFT, dan zeg je al snel Ethereum of andere altcoins. Althans niet Bitcoin. Sinds bijna een decennium zijn NFT’s op het Bitcoin-netwerk echter mogelijk geworden. Hoewel het nooit echt aansloeg, is het concept van het maken van afbeeldingen, muziek en video’s van inscripties op het Bitcoin-netwerk populairder dan ooit sinds de lancering van het Ordinals-protocol. De afgelopen jaren was de hype vooral op het Ethereum-netwerk en andere blockchains en heeft het weinig met Bitcoin te maken.

Kortom, Non Fungible Token (NFT) is inhoud, zoals afbeeldingen, muziek, video’s. Originaliteit kan worden bepaald omdat het wordt geassocieerd met een “hash” in de blockchain. Deze “hash” of token linkt naar externe links naar gerelateerde inhoud en dient als eigendomsbewijs. Met dit eigendomsbewijs krijgt u vaak toegang tot “exclusieve groepen” met andere eigenaren van vergelijkbare NFT’s.

Bitcoin ordinaal

De reden dat we deze keer NFT schreven, is de lancering van het serienummerproject. Bitcoin-ontwikkelaar Casey Rodarmor heeft een protocol gebouwd waarmee je eenvoudig NFT’s en andere gegevens op de Bitcoin-blockchain kunt opslaan. Deze ontwikkeling zorgde voor enige onrust binnen de Bitcoin-gemeenschap. Daarover later meer.

Wat is de rol van Satoshi bij bitcoin nfts?

Volgnummers of “volgnummers” in het Nederlands kunnen worden gezien als een nummeringsschema
Satoshi. Elke sat is genummerd in de volgorde waarin deze is gedolven en verzonden van transactie-invoer naar transactie-uitvoer.

Zowel het nummeringsproces als het transactieproces zijn volgorde-afhankelijk: het nummeringsproces is gebaseerd op de volgorde van mining, terwijl het overdrachtsproces afhankelijk is van de volgorde van transactie-ingangen en -uitgangen.

Wat is de Ordinals-overeenkomst?

Rare Pepes is de eerste NFT beveiligd door de Bitcoin-blockchain en later gemigreerd naar Ethereum. In die zin heeft Bitcoin al NFT’s, maar daar kijken we vandaag natuurlijk niet naar als we OpenSea of ​​Magic Eden bezoeken.

Ordinals is een grote afwijking van die aanpak, voortbouwend op de Taproot-update die vorig jaar werd uitgerold. Het protocol kan data schrijven op de Bitcoin-blockchain, wat ook uniek is. Ethereum slaat geen NFT’s op de blockchain op. In plaats daarvan worden de bestanden op de server opgeslagen en wordt elk token gekoppeld aan de corresponderende map die het bestand bevat.

Wanneer begon de NFT-hype?

Het verbazingwekkende aan NFT’s is dat ze al sinds medio 2017 bestaan, maar pas sinds begin 2021 populairder zijn geworden. Dit kan grotendeels te wijten zijn aan de enorme bedragen die destijds met sommige NFT’s gemoeid waren. Maar nu accepteren ook meer artiesten en artiesten de tokens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven