Welke soorten cryptocurrency wallets zijn er?

Er zijn vier verschillende soorten digitale portemonnees. Je hebt online wallets, desktop en mobiel wallets, hardware wallets en papier wallets. Ze onderscheiden zich van elkaar op het gebied van veiligheid, gebruikersgemak en mogelijkheden. Veel crypto investeerders kiezen voor een online wallet omdat ze dan geen software hoeven te installeren. In plaats daarvan is de digitale portemonnee meteen beschikbaar via een website, zoals een exchange waar je kunt handelen in crypto’s.

Download altijd via een officiële website
Wie digitale software downloadt moet altijd voorzichtig zijn. Niet elk programma is even veilig, dus let goed op. Helaas zijn er criminelen actief die in staat zijn om wallets na te maken. Soms maken ze zelfs Google advertenties aan onder de naam van het bestaande product. Aardig wat mensen hebben hun waardevolle crypto’s verloren omdat ze een nep-versie van de wallet hebben gedownload. Voorkom dit door altijd de wallet van de officiële website van een crypto te downloaden. Twijfel je ergens over? Bezoek dan online communities of crypto fora waar ervaren crypto handelaars je vraag hopelijk kunnen beantwoorden.

Portfolio inzien via je mobiel: veilig of niet?
Ook een mobile wallet is helaas niet altijd veilig. Download daarom op de website van crypto de officiële wallet voor Android en iOS. Onthoud dat met name een openbare WiFi verbinding erg kwetsbaar is. Probeer daarom zo min mogelijk in te loggen in je digitale portemonnee buitenshuis. Wil je toch graag even je portfolio inzien? Dan zou je wellicht een speciale app kunnen downloaden om toch je rendement te bekijken. ‘Exodus’ is daar een goed voorbeeld van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top