Peter Thiel van PayPal noemt Bitcoin het digitale goud

Terwijl veel politici en hoofden van bedrijven cryptocurrencies blijven aanvallen, heeft mede-oprichter van PayPal Peter Thiel de Bitcoin wederom gesteund door virtuele valuta te voorspellen – de toekomst van financiën. Thiel was al een tijdje een uitgesproken voorstander van Bitcoin en pleit sinds 2017 voor het gebruik van cryptocurrencies en blockchain. In een recent interview zette hij bitcoin af tegen gouden staven die in een kluis zijn geplaatst die nooit beweegt. Hij lichtte toe door te zeggen dat hij de crypto-activa zag als waardecontainers, in plaats van valuta’s die zouden worden gebruikt om reguliere transacties te vergemakkelijken.

Dit zei de Paypal oprichter over de bitcoin

“Ik zou long bitcoin zijn, en neutraal tot sceptisch over zowat al het andere op dit punt, met een paar mogelijke uitzonderingen. Er zal één online equivalent zijn van goud, en degene waarop je zou wedden, zou de grootste zijn. “

Volgens rapporten heeft Thiel al belangrijke Bitcoin-investeringen gedaan via zijn durfkapitaalbedrijf Founders Fund. Naar schatting zijn deze aankopen overal tussen de $ 15 miljoen en $ 20 miljoen waard. In werkelijkheid leidde de investering tot een stijging van de kosten van Bitcoin met meer dan 9% in een periode van slechts 24 uur. Maar er zijn gevallen geweest in het laatste verleden waarin Thiel bekende dat Bitcoin een deel van zijn waarde zou kunnen verliezen en vervangen zou kunnen worden door zijn eigen concurrent Ethereum. Maar over het algemeen is zijn positie altijd een steun geweest voor alt-activa en het cryptodomein als geheel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top